FSC

Joukkuejaot 2024-2025

Joukkuejakoinfo

Joukkuejakotilaisuudet kilpajoukkueisiin järjestetään elokuussa 1-6.8.välisenä aikana FSC-hallilla.

→ KILPAJOUKKUEIDEN (Brilliance, Blink, Bright, Stellar, Twinkling Little Stars, Sunlights, Galaxy) KARSINTALOMAKE: https://forms.gle/Dx3WZSnbQjFmTGBt9

→  HARRASTE- JA SENIORJOUKKUEEN (Tähdenlennot, BigBang, Majesty & Luminance) ILMOITUSLOMAKE: https://forms.gle/ASp2hrWoeoCGVVGn6

Ikärajat ja joukkueet kaudelle 2024-2025

Kilpajoukkueet

JUNIORIT

Brilliance: (junioreiden edustusryhmä level 4, 2006-2010 syntyneille) harjoitukset 3 x viikko (+mentaalivalmennus), kilpailut kotimaassa ja ulkomailla

YOUTH

Blink: (kilparyhmä, tavoite level 4, 2010–2012 syntyneille) harjoitukset 3-4 x vko, kilpailut kotimaassa ja ulkomailla

Bright: (kilparyhmä, tavoite level 3, 2010–2012 syntyneille) harjoitukset 3 x vko, kilpailut kotimaassa

Stellar: (kilparyhmä, tavoite level 2, 2010–2013 syntyneille) harjoitukset 2 x vko, kilpailut kotimaassa

MINIT

Twinkling Little Stars: (minien kilparyhmä level 3, 2013-2015- syntyneille) harjoitukset 3-4 x vko, kilpailut kotimaassa

Sunlights: (minien kilparyhmä level 1 kansallinen taso, 2013-2015 syntyneille) harjoitukset 2 x vko, kilpailut kotimaassa

Galaxy: (minien alkeiskilpajoukkue level1 / aluekilpailut, 2013-2017-syntyneille) harjoitukset 1-2 x vko, kilpailut kotimaan aluekilpailuissa.

Tavoitteenamme on myös saada muodostettua aikuisten kilpajoukkue Luminance: (aikuisten kilparyhmä level 5, 2008 ja vanhemmat) harjoitukset 2 x viikko, kilpailut kotimaassa. Ilmoittautumiset joukkueeseen ilmoittautumislomakkeen kautta, joka aukeaa 10.6.2024.

Harrastejoukkueet

Tähdenlennot: 2018-2019-syntyneet

Big Bang: 2017 tai aiemmin syntyneet

Majesty: (aikuiset yli 18-vuotiaat, kilpailevat halutessaan Klassikot level 1 sarjassa kotimaan kilpailuissa)

Yllämainittuihin harrastejoukkueisiin ei ole joukkuevalintatreenejä, vaan niiden osalta tulee täyttää ilmoittautumislomake, kun ilmoittautuminen avataan 10.6.2024.

Joukkueiden muodostaminen – joukkuevalintaviikko elokuussa

Seuramme joukkueista Tähdenlennot, Big Bang, Stellar, Luminance ja aikuisten ryhmä Majesty ottavat uusia jäseniä ympäri vuoden, mikäli niissä on tilaa. Kilpajoukkueiden muodostamiseen vaikuttavat urheilijan iän lisäksi niin fyysiset taidot kuin myös henkiset valmiudet. Tämä korostuu, mitä ylemmäs kilpapolulla ja leveleillä edetään. Kuten listauksesta huomaa, joidenkin ikäluokkien kohdalla kilpailusäännöt mahdollistavat päällekkäisyyksiä ja näin ollen vaihtoehtoja eri sarjojen välillä. FunShinessa kilpajoukkueet pyritään kuitenkin muodostamaan urheilijalähtöisesti niin, että jokaiselle löytyisi omalle tasolle mahdollisimman sopiva joukkue, ja tämän vuoksi niiden muodostamista ohjaavat useammat eri tekijät.

Kaikkien kilpajoukkueiden (poislukien Luminance) joukkuejaot tullaan järjestämään elokuussa 1.-6.8.2024 välisenä aikana, useampipäiväisinä joukkuejakotreeneinä. On siis hyvä alustavasti varata tuo viikko vapaaksi niin, että pystyisi osallistumaan kaikkina kyseisen ikäluokan 3:na harjoituspäivinä joukkuevalintoihin viikon aikana (klo 16-20 välillä, kellonajat tarkennetaan ja ilmoitetaan myöhemmin).

Karsinta-ajat

YOUTH & JUNIORIT
1., 3. ja 5. elokuuta

Brilliance, Blink, Stellar & Bright

MINIT
2., 4. ja 6. elokuuta

Twinkling Little Stars, Sunlights & Galaxy

r

Jokaiselle nykyiselle FunShinen urheilijalle taataan paikka seuran joukkueissa myös ensi kaudella, ja kokoonpanot yllä mainittuihin kilpajoukkueisiin muodostetaan joukkuevalintaviikon myötä. Tarkoitus on löytää jokaisen taitotasolle sopiva joukkue, sekä erityisesti alemmista joukkueista siirtää väkeä eteenpäin. Päävastuu joukkueiden muodostamisesta ja valinnoista on valmentajilla. Valmentajat auttavatkin oman joukkueensa urheilijoita neuvomalla ennakkoon heille sopivimpia joukkueita ensi kaudelle. Urheilijat osallistuvat joukkuejakoviikolla useampiin harjoituksiin. Harjoituksissa voi samaan aikaan voi olla eri joukkueiden kokoonpanotestauksia, joten on myös normaalia, että urheilijan toimivuutta eri kokoonpanoissa voidaan kokeilla treenien aikana. Viikon päätteeksi kaikkien kilpajoukkueiden kokoonpanot ovat selvillä. Joukkuejakoviikon jälkeen jokainen joukkue jatkaa oman viikkorytminsä mukaisesti harjoittelua.

Miten siis pitäisi nyt toimia?

Jos lapsenne on ollut kilpajoukkueessamme kaudella 2023–2024 ja jatkamassa kaudella 24–25, ilmoittaudutaan joukkuevalintaviikkoon alla olevien ilmoittautumislinkkien kautta. Jos lapsenne ei ole ollut aiemmin kilpajoukkueessa (Tähdenlennot ja Big Bang-joukkueiden harrastajat), on hänen tarkoituksensa joko jatkaa nykyisessä tai siirtyä ikäluokkansa mukaisesti seuraavaan joukkueeseen (joko harraste- tai kilpajoukkueeseen). Ilmoittautumislinkit harrastejoukkueisiin (Tähdenlennot, Big Bang, ja Majesty) ja kilpajoukkue Luminanceen on myös nyt auki ja alta olevien linkkien kautta pystyy sinne ilmoittautumaan.

Kuka tahansa seurasta saa hakea haluamaansa joukkueeseen ikärajasäännöt huomioon ottaen. Ikärajat tulevat liiton kilpailusäännöistä, lisäksi yksittäisissä joukkueissa voi olla seuran tekemää rajausta. Seuran vahvana toiveena on kuitenkin se, että joukkueissa haetaan eteenpäin ikärajojen mukaisesti.

Alla listaus, mitä vaihtoehtoja on syntymävuosien mukaisesti kilpajoukkueissa:

2017-2016 syntyneet -> Galaxy
2013-2015 syntyneet -> Galaxy, Sunlights tai Twinkling Little Stars (2013-syntyneet myös Stellar)
2012-2011 syntyneet -> Stellar, Bright tai Blink
2010 syntyneet -> Brilliance, Stellar, Bright tai Blink
2006-2009 syntyneet -> Brilliance

Joukkueiden treenimääriin, ja -aikoihin, sekä kilpailuihin ja leireihin hakijan on sitouduttava. Lisäkysymyksiä joukkueiden toimintatavoista voi kysyä nykyiseltä omalta valmentajaltaan. Jos sinut valitaan joukkueeseen, hyväksyt joukkueen pelisäännöt, sekä seuran että joukkueen maksuehdot: https://funshinecheer.com/about/maksut-ja-maksuehdot/

HUOM! Joukkueiden treenipäiviin, valmentajakokoonpanoihin sekä joukkueiden maksuihin voi tulla muutoksia! Kausimaksujen ja kuukausilaskujen tarkat summat määräytyvät syksyllä, kun tiedämme lopulliset harrastajamäärät.

Kysymyksiä? Laita meiliä rohkeasti funshine.hallitus@gmail.com tai soita puheenjohtajalle Taru Kallio-Nyholmille ma-pe (klo 17-21:00) tel. 050-966 26 31.

Miten haet?

Jokaisen seuran nykyisen harrastajan tulee täyttää lomake, vaikka pysyisi nykyisessä joukkueessa. Myös, vaikka harrastaja ei pysty osallistumaan karsintoihin tulee vanhempien täyttää siitä huolimatta karsintalomake. Karsintalomakkeeseen tulee myös merkitä kohtaan ”Muuta asiaa” että ei osallistu karsintatilaisuuteen.

→ KILPAJOUKKUEIDEN (Brilliance, Blink, Bright, Stellar, Twinkling Little Stars, Sunlights, Galaxy) KARSINTALOMAKE: https://forms.gle/Dx3WZSnbQjFmTGBt9

→  HARRASTE- JA SENIORJOUKKUEEN (Tähdenlennot, BigBang, Majesty & Luminance) ILMOITUSLOMAKE: https://forms.gle/ASp2hrWoeoCGVVGn6

Mitä jos ei pysty osallistumaan karsintoihin?

Mikäli harrastaja ei jostain syystä voi osallistua karsintatilaisuuteen tulee vanhemman taikka harrastajan itse lähettää sille joukkueen valmentajalle johon on karsimassa videot parhaista akrobatia- ja stunttitaidoista ja kertoa lyhyesti miksi olisi motivoitunut hakemaan joukkueeseen.

Valmentajat valitsevat joukkueen jäsenet kokonaisuuden huomioon ottaen, eikä yksittäisten taitojen. Valmentajat keskustelevat myös joukkueiden välillä keskenään jolloin aktiivisuus, halu oppia ja valmius tulevaan joukkueeseen korostuu. Videot antavat suuntaa missä kohtaa harrastajan taidot tällä hetkellä ovat ja kuinka harrastaja pystyisi tulevassa joukkueessa kehittymään. Videoiden yhteyteen voi kertoa lisää taidoistaan, mikäli esimerkiksi osaa taitoja mistä ei ole videota.

HUOM!!! Vaikka harrastaja ei pysty osallistumaan karsintoihin tulee vanhempien täyttää siitä huolimatta alla oleva karsintalomake. Karsintalomakkeeseen tulee myös merkitä kohtaan ”Muuta asiaa” että ei osallistu karsintatilaisuuteen.

Valmentajat joille tulee lähettää videot ja joilta voi kysyä lisätietoja, jollei pääse karsintoihin:

Brilliance: Ronja Ekroth tel. 040-132 1442
Blink: Meri Lindholm tel. 045-8912568
Bright: Cindy Niskanen tel. 040-827 7747
Stellar: Emma Hauhio tel. 045-185 9255
Twinkling Little Stars: Sofia Luts tel. 040-843 4750
Sunlights: Sofia Nyholm tel. 040-144 2218
Galaxy: Linn Gustaffson tel. 044-987 1896

Miten tulokset ilmoitetaan?

Kilpajoukkueiden joukkuevalintatreeneihin osallistuville ilmoitetaan sähköpostitse valinnasta heti joukkuejakoviikon jälkeen, sillä joukkueiden omat treenit alkavat heti seuraavalla viikolla.

Miten otetaan paikka vastaan joukkueessa?

Jokaiselle ilmoitetaan sähköpostitse valinnasta. Paikka vahvistetaan joukkueesta sähköpostissa olevan linkin kautta, linkki vie lomakkeeseen, jonka täyttämällä vahvistat paikan joukkueesta. Kuittaus tarkoittaa sitoutumista joukkueeseen. Kun hyväksyt paikan joukkueesta hyväksyt joukkueen pelisäännöt sekä kustannukset sekä seuran laskutusehdot. Laskutusehdot löydät täältä: Maksut ja maksuehdot. Kilpajoukkueeseen sitoudutaan aina kausikohtaisesti eli elokuusta 2024 – heinäkuuhun 2025.

Mitä joukkueeseen sitoutuminen tarkoittaa?

Joukkueisiin valitaan jäsenet elokuusta 2024 – heinäkuuhun 2025, ellei urheilijan ja joukkueen valmentajien välillä toisin sovita.

Joukkueisiin valitut urheilijat ovat velvollisia maksamaan kausimaksut riippumatta poissaoloistaan. Kesken sitoutumiskauden lopettava tai seuraa vaihtava urheilija on velvollinen maksamaan auki olevan kausimaksun sekä muut auki olevat maksut. Urheilija voidaan vapauttaa kausimaksusta paikkakunnalta muuton vuoksi tai lääkärintodistuksella. Joukkueen kulut jaetaan joukkueeseen sitoutuneiden urheilijoiden kesken. Mikäli urheilija päätyy vaihtamaan seuraa kesken sitoutumiskauden, FunShine Cheerleaders hyväksyy seurasiirron vasta kun urheilija on suorittanut auki olevat maksut seuran tilille. Jäljellä olevien maksujen suorittamisen tarkoituksena on varmistaa, ettei kesken kauden siirtyvästä urheilijasta aiheudu kuluja muille joukkueen jäsenille. Myös kilpajoukkueissa kilpailukokoonpanojen varajäsenet ovat velvollisia maksamaan joukkueen maksut normaalisti.

Lyhyet poissaolot eivät pienennä jäsenen kausimaksua, ellei kyseessä ole pitkäaikainen loukkaantuminen. Tässä tapauksessa tulee esittää loukkaantumisesta lääkärintodistus seuralle.

Mitkä ovat joukkueiden maksut?

Harrastamisesta aiheutuvat kustannukset koostuvat seuralle maksettavista jäsen-, kausi- ja joukkuekohtaisista maksuista. Seuran jäsenet maksavat vuosittain jäsenmaksun sekä kuukausittain harjoittelumaksun, joka sisältää kausimaksun ja arvion kauden joukkuekohtaisista maksuista. Näiden lisäksi ostetaan myös kilpailulisenssi ja vakuutus. Joukkueen kaikki jäsenet, myös varajäsenet maksavat joukkueen maksut. Joukkueilta kuukausittain laskutettavat summat sisältävät:

 • Kausimaksun (sis. ohjatut valmennuskerrat joukkueen tason mukaisesti 1-4 kertaa viikossa)
 • Joukkuekohtaisen maksun (joukkueen leirit: päiväleirit Loistohallilla / viikonloppuleirit muualla kuin omalla hallilla)
 • Kilpailumaksut (osallistumismaksu, matkat, musiikki, ruoka, jne.)
 • Yhtenäiset harjoitusvarusteet eritoten kilpajoukkueilla
 • Mahdollinen ulkopuolinen valmennus (mentaali- ja fysiikkavalmennus)

Ulkomaan kilpailumatkat laskutetaan erikseen.

Kausimaksujen ja kuukausilaskujen tarkat summat määräytyvät syksyllä, kun tiedämme lopulliset harrastajamäärät.

HUOM! Kilpailevilla joukkueilla vuosikustannukset määräytyvät kisojen paikkakuntien, leirien, matkakustannusten, varusteiden ja muiden kustannuksien perusteella.

 • Kilpajoukkueiden kustannukset koostuvat seuraavista asioista:
 • Kilpailumusiikki eri kisaohjelmille
 • Kilpailumaksut eri kisoihin
 • Lettinauha/hiusdonitsit
 • Seuran joukkuevarusteet
 • Leirit
 • Joukkueen tapahtumat
 • Muut kustannukset (kisakuvat, valmentajien korvaukset kisoista jne)
 • Joukkueen mukana liikkuvien huoltajien kustannukset

  Lisätietoja: https://funshinecheer.com/about/maksut-ja-maksuehdot/