FSC:n karsintainfo on julkaistu! Hae joukkueeseen 12.6. mennessä.

KARSINTAINFO – TOIMI 12.6. MENNESSÄ!

Seuran joka vuotuiset karsinnat järjestetään kesäkuussa FSC-hallilla. Jokaisen seuran urheilijan tulee ilmoittautua joko kilpa-joukkueeseen taikka harrastejoukkueseen viimeistään 12.6. mennessä! Jos olet seuran ulkopuolinen ja haluasit aloittaa meillä cheerleadingin, niin hae meille rohkeasti mukaan! Seuraa ohjeita alta.

Jos et tällä hetkellä harrasta nyt FSC:ssa, mutta haluaisit aloittaa cheerleadingin, toimi seuraavasti:

Vaikka et urheilisi meidän seurassa tällä hetkellä, niin olet lämpimästi tervetullut mukaan seuraamme urheilemaan. Monissa joukkueissa, varsinkin mikrojen 4-6 vuotiaiden sekä minien 7-15 vuotiaiden alkeisjoukkueissa on hyvin tilaa uusille harrastajille. Tässä tapauksessa täytä ilmoittautumislomake ja varaa paikkasi elokuussa alkavista ryhmistä täältä.

Jos olet jo kokenut cheerleading-lajissa, olet yhteydessä suoraan hakemasi joukkueen valmentajiin (yhteystiedot yllä) ja täytä karsintalomake täältä ja tule paikan päälle karsintoihin.

Odotamme innolla hakemustasi!


KESÄKUUN KARSINNAT 2022-2023 JOUKKUEILLE

Kilpajoukkueiden karsinnat järjestetään kesäkuussa, jotta joukkueiden valmentajat pääsevät kesällä suunnittelemaan uutta kautta ja joukkue pääsee jo ennen syksyä tutustumaan uusiin joukkuelaisiin. Karsintoja ei tarvitse ollenkaan jännittää, ne ovat sisällöltään tavalliset harjoitukset, jossa tehdään yhdessä nostoja ja akrobatiaa. Myöskään ei kannata pelätä hakea ylempiin joukkueisiin.

HUOM! HARRASTEJOUKKUEET: Tähdenlennot ja Big Bang
Mikäli näiden joukkueiden nykyiset harrastajat eivät voi ikänsä takia vielä karsia kilpajoukkueeseen tai haluaa jatkaa harrastejoukkueessa, täyttäkää alla oleva ilmoittautumislomake 12.6. mennessä. Jos kuitenkin iän puolesta sinulla on mahdollisuus hakea kilpajoukkueeseen, kannustamme hakemaan rohkeasti kilpajoukkueisiin.

Tärkeää muistaa! Vaikka urheilija haluasi jatkaa nykyisessä joukkueessaan, tulee alla oleva lomake silti täyttää. Tämä siksi, että näemme syksyn harrastajamäärät ja pystymme suunnittelemaan joukkueet.

IKÄRAJAT JA JOUKKUEET:

Brilliance: 2006-2009 syntyneet. Brilliance on junioreiden edustusjoukkue (level 5) joka treenaa neljä kertaa viikossa 2 tuntia kerrallaan. Joukkue pitää koko kauden aikana noin 6 päiväleiriä ja muutaman viikonloppuleirin. Brilliancen treenipäivät syksyllä: ma klo 18, ti klo 18:30, to klo 17:30, su klo 17:30

Mirabilis: 2006-2010 syntyneet. Mirabilis on junioreiden (level 3-4) kilpajoukkue joka treenaa kolme-neljä kertaa viikossa kaksi tuntia kerrallaan. Joukkue pitää koko kauden aikana noin 6 päiväleiriä, sekä pari viikonloppuleiriä. Mirabiliksen treenipäivät syksyllä: ti klo 17:00, ke 18:30, to 16:30, su klo 16:00
Valmentajat kaudelle 2022-2023: Heidi Mäkelä, Juuli Veromaa, Ellen Lind & Meri Lindholm

Twinkling Little Stars: 2009-2012 syntyneet. TLS on minien edustusjoukkue (level 3) joka treenaa kolme-neljä kertaa viikossa kaksi tuntia kerrallaan. Joukkue pitää koko kauden aikana 4-6 päiväleiriä, sekä pari viikonloppuleiriä. TLS:n treenipäivät syksyllä: ma klo 16:30, ke klo 17:00, pe klo 16:30 (akrovuoro), su klo 14:30
Valmentajat kaudelle 2022-2023: Anni Lalu, Sonja Martiskainen, Klara Wasastjerna, Anni Söderlund & Cindy Niskanen

Sunlights: 2011-2013 syntyneet. Sunlights on minien (level 1-2) kilpajoukkue joka treenaa kaksi kertaa viikossa kaksi tuntia kerrallaan. Joukkue pitää koko kauden aikana 2-4 päiväleiriä. Sunlightsin treenipäivät syksyllä: ti klo 16:00 ja pe klo 18:00
Valmentajat kaudelle 2022-2023: Sofia Luts, Stella Sundman, Nea Heltonen, Aino Heijari & Laura Suojanen

Galaxy: 2009-2015 syntyneet. Galaxy on minien level 1 kilpajoukkue (arvostelukaavake) joka treenaa kaksi kertaa viikossa 1,5h kerrallaan. Joukkue pitää koko kauden aikana 2-4 päiväleiriä. Galaxyn treenipäivät syksyllä: pe klo 16:30 ja su klo 13:30
Valmentajat kaudelle 2022-2023: Nella Vehmer, Lisa-Maria Soppela, Julia Jäppilä & Cindi Niskanen

HUOM! Treeniaikoihin saattaa tulla muutoksia kauden alkaessa.

Syyskaudella harrastejoukkueet:

Tähdenlennot (sunnuntaina klo 11-12):
Valmentajat kaudelle 2022-2023: Nelly Collin & Julia Jäppilä

Big Bang (sunnuntaina klo 12-13:30)
Valmentajat kaudelle 2022-2023: Nella Vehmer, Lisa-Maria Soppela & Nelly Collin

Miten ja kuka hakee?

Kuka tahansa seurasta saa hakea haluamaansa joukkueeseen ikärajasäännöt huomioon ottaen. Joukkueiden treenimääriin, ja -aikoihin, sekä kilpailuihin ja leireihin hakijan on sitouduttava. Lisäkysymyksiä joukkueiden toimintatavoista voi kysyä kunkin joukkueen valmentajalta (puhelinnumerot alempana) tai nykyiseltä omalta valmentajaltaan. Jos sinut valitaan joukkueeseen, hyväksyt joukkueen pelisäännöt sekä seuran että joukkueen maksuehdot.

Jokaisen seuramme urheilijan on ilmoittauduttava/haettava 12.6. mennessä joko harraste-taikka kilpajoukkueeseen. Vaikka et olisi vaihtamassa joukkuetta, tulee ilmoittautua alla olevan lomakkeen kautta, jotta tiedämme oletko mukana syksyllä.

Harrastejoukkueesta kilpajoukkueeseen?

Kilpajoukkueeseen hakemista ei kannata pelätä, vaan rohkeasti tulla karsintoihin ja luottaa omiin taitoihinsa.

Kannustamme karsimaan rohkeasti harrastelinjalta kilpalinjalle, sillä lajimme suola tulee pitkälti huikeista kilpailukokemuksista. Kilpalinjalla urheileminen kehittää lapsen monia taitoja, kuten joukkueessa ja ennen kaikkea yhdessä työskentelyä, tavoitteellisuutta, koordinaatiokykyä sekä liikunnallisia taitoja.

Kun haet kilpajoukkueseen, otathan huomioon sen, että kuinka paljon olet valmis panostamaan lajiin, sillä näissä joukkueissa oleminen vaatii aikaa, työtä ja panostusta myös omalla vapaa-ajalla.

Ajankäyttö saattaa vaikuttaa kilpailevan lapsen ja nuoren perheeseenkin, sillä joukkueissa on läsnäolopakko ja lomajaksot ovat määriteltyjä. Kilpajoukkueen toimintaan myös sitoudutaan aina yhdeksi vuodeksi kerrallaan, joten omaa harjoittelua ja sitoutumisen tasoa täytyy pystyä ajattelemaan ja suunnittelemaan pidemmällä aikatähtäimellä.

Mikäli sinulla ei ole motivaatiota kilpajoukkueiden vaatimaan harjoittelutahtiin, älä pyri niihin, vaan ota rennommin seuran harrastejoukkueissa: tätä varten meidän seuralla on harrastelinjat, jossa pääsee täysivaltaisesti harrastamaan lajia.

Siirtyminen joukkueesta toiseen mietityttää?

Cheerleading-lajin kulmakiviä on joukkueesta toiseen siirtyminen. Tarkoituksena on, että jokainen seuramme urheilija kulkee urheilijapolkua eteenpäin omien taitojensa mukaisesti. Suomen Cheerleading Liiton (SCL) laatimat ikärajat ohjaajat myös missä vaiheessa joukkueesta toiseen siirrytään. Kilpailukauden ikärajat esitetään cheerleadingissä syntymävuosien mukaan. Joukkueesta toiseen siirtymistä ei kannata jännittää. Mukana yleensä siirtyy osa tuttuja joukkuetovereita ja valmentajat osaavat ottaa siirtymistilanteet huomioon.

Uskallanko hakea korkeampaan joukkueseen?

Vastaus on ehdottomasti, kyllä! Kannustamme hakemaan aina karsinnoissa eteenpäin ja luottamaan omiin taitoihinsa. Seuramme selkäranka muodostuu siitä, että joukkueet täyttyvät ja urheilijat uskaltavat hakea eteenpäin. Nykyisen omaan joukkueen valmentajien kanssa voi vielä keskustella asiasta ja saada varmistusta siihen, mihin joukkueeseen kannattaa hakea.

Milloin ja missä karsinnat ovat?

Karsintatilaisuus järjestetään FSC-hallilla:

KARSINTA-AJAT:

Brilliance (level 5, 2006-2009 syntyneet): MA 20.6.2022 KLO 16:30-18:30

Mirabilis: (level 3-4, 2006-2010 syntyneet) TI 21.6.2022 KLO 17-19

Twinkling Little Stars (level 3, 2009-2012 syntyneet): KE 22.6.2022 KLO 17-19

Sunlights (level 1-2, 2011-2013 syntyneet): TO 23.6.2022 KLO 16-18

Galaxy (arvostelukaavake level 1, 2009-2015 syntyneet,): TO 23.6.2022. KLO 18:30-19:30

Harrastejoukkueet kaudella 2022-2023 (näihin ei ole karsintoja, mutta ilmoittautumislomake tulee täyttää):

-Tähdenlennot (2017-2018 syntyneet, harrastejoukkue) ja BigBang (2016 syntyneet ja vanhemmat, harrastejoukkue)

MITÄ JOS EI PYSTY OSALLISTUMAAN KARSINTOIHIN?

Mikäli harrastaja ei jostain syystä voi osallistua karsintatilaisuuteen tulee vanhemman taikka harrastajan itse lähettää sille joukkueen valmentajalle johon on karsimassa videot parhaista akrobatia- ja stunttitaidoista ja kertoa lyhyesti miksi olisi motivoitunut hakemaan joukkueeseen.

Valmentajat valitsevat joukkueen jäsenet kokonaisuuden huomioon ottaen, eikä yksittäisten taitojen. Valmentajat keskustelevat myös joukkueiden välillä keskenään jolloin aktiivisuus, halu oppia ja valmius tulevaan joukkueeseen korostuu. Videot antavat suuntaa missä kohtaa harrastajan taidot tällä hetkellä ovat ja kuinka harrastaja pystyisi tulevassa joukkueessa kehittymään. Videoiden yhteyteen voi kertoa lisää taidoistaan, mikäli esimerkiksi osaa taitoja mistä ei ole videota.

HUOM!!! Vaikka harrastaja ei pysty osallistumaan karsintoihin tulee vanhempien täyttää siitä huolimatta alla oleva karsintalomake. Karsintalomakkeeseen tulee myös merkitä kohtaan ”Muuta asiaa” että ei osallistu karsintatilaisuuteen.

Valmentajat joille tulee lähettää videot ja joilta voi kysyä lisätietoja:

Brilliance: Ronja Ekroth tel. 040-132 1442

Mirabilis: Heidi Mäkelä tel. 044-013 7714

Twinkling Little Stars: Anni Lalu tel. 040-809 3933

Sunlights: Laura Suojanen tel. 044-510 0115

Galaxy: Cindy Niskanen tel. 040-827 7747

KILPAJOUKKUEIDEN (Brilliance, Mirabilis, Twinkling Little Stars, Sunlights, Galaxy) KARSINTALOMAKE: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSdaMvAsVwfNQctinY_IlMS6w_bfuriYU-_octCTZ6oXzmSfqQ/viewform

TAI

HARRASTEJOUKKUEISIIN (Tähdenlennot, BigBang) ILMOITUSLOMAKE:
https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSdqojCkAqMQz2lzsHjCMXZB7hcCZTfu0ZuJF8jKMtycWJiZLg/viewform

Miten haet?:

Jokaisen seuran nykyisen harrastajan tulee täyttää alla oleva lomake, vaikka pysyisi nykyisessä joukkueessa. Myös, vaikka harrastaja ei pysty osallistumaan karsintoihin tulee vanhempien täyttää siitä huolimatta alla oleva karsintalomake. Karsintalomakkeeseen tulee myös merkitä kohtaan ”Muuta asiaa” että ei osallistu karsintatilaisuuteen.

Miten tulokset ilmoitetaan?

Kaikkiin karsintoihin osallistujille ilmoitetaan sähköpostitse valinnasta kesäkuun aikana.

Miten otetaan paikka vastaan joukkueessa?

Jokaiselle ilmoitetaan sähköpostitse valinnasta. Paikka vahvistetaan joukkueesta sähköpostissa olevan linkin kautta, linkki vie lomakkeeseen, jonka täyttämällä vahvistat paikan joukkueesta. Kuittaus tarkoittaa sitoutumista joukkueeseen. Kun hyväksyt paikan joukkueesta hyväksyt joukkueen pelisäännöt sekä kustannukset sekä seuran laskutusehdot. Laskutusehdot löydät täältä: Maksut ja maksuehdot – FunShine Cheerleaders ry Kilpajoukkueeseen sitoudutaan aina kausikohtaisesti eli elokuusta 2022-heinäkuuhun 2023.

Mitä joukkueeseen sitoutuminen tarkoittaa?

Joukkueisiin valitaan jäsenet elokuusta 2022 – heinäkuuhun 2023, ellei urheilijan ja joukkueen valmentajien välillä toisin sovita.

Joukkueisiin valitut urheilijat ovat velvollisia maksamaan kausimaksut riippumatta poissaoloistaan. Kesken sitoutumiskauden lopettava tai seuraa vaihtava urheilija on velvollinen maksamaan auki olevan kausimaksun sekä muut auki olevat maksut. Urheilija voidaan vapauttaa kausimaksusta paikkakunnalta muuton vuoksi tai lääkärintodistuksella. Joukkueen kulut jaetaan joukkueeseen sitoutuneiden urheilijoiden kesken. Mikäli urheilija päätyy vaihtamaan seuraa kesken sitoutumiskauden, FunShine Cheerleaders hyväksyy seurasiirron vasta kun urheilija on suorittanut auki olevat maksut seuran tilille. Jäljellä olevien maksujen suorittamisen tarkoituksena on varmistaa, ettei kesken kauden siirtyvästä urheilijasta aiheudu kuluja muille joukkueen jäsenille.

Myös joukkueen varajäsenet ovat velvollisia maksamaan joukkueen maksut normaalisti.

Lyhyet poissaolot eivät pienennä jäsenen kausimaksua, joillei kyseessä ole pitkäaikainen loukkaantuminen. Tässä tapauksessa tulee esittää loukkaantumisesta lääkärintodistus seuralle.

Mitkä ovat joukkueiden maksut?

Harrastamisesta aiheutuvat kustannukset koostuvat seuralle maksettavista jäsen-, kausi- ja joukkuekohtaisista maksuista. Seuran jäsenet maksavat vuosittain jäsenmaksun sekä kuukausittain harjoittelumaksun, joka sisältää kausimaksun ja arvion kauden joukkuekohtaisista maksuista. Näiden lisäksi ostetaan myös kilpailulisenssi ja vakuutus. Joukkueen kaikki jäsenet, myös varajäsenet maksavat joukkueen maksut. Joukkueilta kuukausittain laskutettavat summat sisältävät:

-Kausimaksun:-ohjatut valmennuskerrat joukkueen tason mukaisesti (1-4 kertaa viikossa)

-Joukkuekohtaisen maksun: joukkueen leirit (päiväleirit FSC-halilla / viikonloppuleirit muualla kuin omalla hallilla)

-kilpailumaksut; osallistumismaksu, matkat, musiikki, ruoka, jne.

-yhtenäiset harjoitusvarusteet eritoten kilpajoukkueilla

-mahdollinen ulkopuolinen valmennus (mentaali- ja fysiikkavalmennus)

-ulkomaan kilpailumatkat laskutetaan erikseen

Kausimaksujen tarkka määrä määräytyy syksyllä, kun tiedämme lopulliset harrastajamäärät. HUOM! Kilpailevilla joukkueilla vuosikustannukset määräytyvät kisojen, leirien, matkakustannusten, varusteiden ja muiden kustannuksien perusteella.

Kilpajoukkueiden kustannukset koostuvat seuraavista asioista:

-Kilpailumusiikki eri kisaohjelmille

-Kilpailumaksut eri kisoihin

-Lettinauha/hiusdonitsit

-Seuran joukkuevarusteet

-Leirit

-Joukkueen tapahtumat

-Muut kustannukset (kisakuvat, valmentajien korvaukset kisoista jne)

-Joukkueen mukana liikkuvien huoltajien kustannukset

En harrasta nyt FSC:ssa, mutta haluaisin aloittaa cheerleadingin

Vaikka et urheilisi meidän seurassa tällä hetkellä, niin olet lämpimästi tervetullut mukaan seuraamme urheilemaan. Monissa joukkueissa, varsinkin mikrojen 4-6 vuotiaiden sekä minien 7-15 vuotiaiden alkeisjoukkueissa on hyvin tilaa uusille harrastajille. Tässä tapauksessa täytä ilmoittautumislomake ja varaa paikkasi elokuussa alkavista ryhmistä täältä.

Jos olet jo kokenut cheerleading-lajissa, olet yhteydessä suoraan hakemasi joukkueen valmentajiin (yhteystiedot yllä) ja täytä karsintalomake täältä ja tule paikan päälle karsintoihin.

TÄYTÄ KARSINTALOMAKE 12.6. MENNESSÄ!