JOUKKUEJAOT 24-25

Usein kysyttyä karsinnoista

Harrastejoukkueesta kilpajoukkueeseen?

Kilpajoukkueeseen hakemista ei kannata pelätä, vaan rohkeasti tulla karsintoihin ja luottaa omiin taitoihinsa.
Kannustamme karsimaan rohkeasti harrastelinjalta kilpalinjalle, sillä lajimme suola tulee pitkälti huikeista kilpailukokemuksista. Kilpalinjalla urheileminen kehittää lapsen monia taitoja, kuten joukkueessa ja ennen kaikkea yhdessä työskentelyä, tavoitteellisuutta, koordinaatiokykyä sekä liikunnallisia taitoja.

Kun haet kilpajoukkueseen, otathan huomioon sen, että kuinka paljon olet valmis panostamaan lajiin, sillä näissä joukkueissa oleminen vaatii aikaa, työtä ja panostusta myös omalla vapaa-ajalla.

Ajankäyttö saattaa vaikuttaa kilpailevan lapsen ja nuoren perheeseenkin, sillä joukkueissa on läsnäolopakko ja lomajaksot ovat määriteltyjä. Kilpajoukkueen toimintaan myös sitoudutaan aina yhdeksi vuodeksi kerrallaan, joten omaa harjoittelua ja sitoutumisen tasoa täytyy pystyä ajattelemaan ja suunnittelemaan pidemmällä aikatähtäimellä.

Mikäli sinulla ei ole motivaatiota kilpajoukkueiden vaatimaan harjoittelutahtiin, älä pyri niihin, vaan ota rennommin seuran harrastejoukkueissa: tätä varten meidän seuralla on harrastejoukkueet, jossa pääsee täysivaltaisesti harrastamaan lajia.

Siirtyminen joukkueesta toiseen mietityttää?

Cheerleading-lajin kulmakiviä on joukkueesta toiseen siirtyminen. Tarkoituksena on, että jokainen seuramme urheilija kulkee urheilijapolkua eteenpäin omien taitojensa mukaisesti. Suomen Cheerleading Liiton (SCL) laatimat ikärajat ohjaajat myös missä vaiheessa joukkueesta toiseen siirrytään. Kilpailukauden ikärajat esitetään cheerleadingissä syntymävuosien mukaan. Joukkueesta toiseen siirtymistä ei kannata jännittää. Mukana yleensä siirtyy osa tuttuja joukkuetovereita ja valmentajat osaavat ottaa siirtymistilanteet huomioon.

Uskallanko hakea korkeampaan joukkueseen?

Vastaus on ehdottomasti, kyllä! Kannustamme hakemaan aina karsinnoissa eteenpäin ja luottamaan omiin taitoihinsa. Seuramme selkäranka muodostuu siitä, että joukkueet täyttyvät ja urheilijat uskaltavat hakea eteenpäin. Nykyisen omaan joukkueen valmentajien kanssa voi vielä keskustella asiasta ja saada varmistusta siihen, mihin joukkueeseen kannattaa hakea.

Oletko kiinnostunut cheerleadingistä, mutta et urheile vielä missään joukkueessa?

Vaikka et urheilisi meidän seurassa tällä hetkellä, niin olet lämpimästi tervetullut mukaan seuraamme urheilemaan. Monissa joukkueissa, varsinkin alkeisjoukkueissa on kauden alkaessa yleensä hyvin tilaa uusilla harrastajille. Tässä tapauksessa ole meihin rohkeasti yhteydessä täältä: Aloita cheerleading taikka, jos olet jo kokenut cheerleading-lajissa, täytä joukkuevalintaviikon ilmoittautumislomake ja osallistu joukkuevalintaviikon treeneihin!