Joukkuevalinnat kaudelle 2023-2024

Urheilijat osallistuvat joukkuejakoviikolla useampiin harjoituksiin. Harjoituksissa voi samaan aikaan voi olla eri joukkueiden kokoonpanotestauksia, joten on myös normaalia, että urheilijan toimivuutta eri kokoonpanoissa voidaan kokeilla treenien aikana. Viikon päätteeksi kaikkien kilpajoukkueiden kokoonpanot ovat selvillä, ja tämän jälkeen jokainen joukkue jatkaa oman viikkorytminsä mukaisesti harjoittelua. Jokaisen seurassa urheilevan tulee täyttää ilmoittautumislomake. Seuraa tarkasti alla olevia ohjeita.

KILPAJOUKKUEIDEN JOUKKUEVALINNAT:

Paikkana: FSC-halli 

RYHMÄ 1 / Galaxy (2012-2016), Sunlights (2012-2014) 

PE 4.8. klo 17:00-19:00 

SU 6.8. klo 17:00-19:00 

TI 8.8. klo 17:00-19:00 

RYHMÄ 2 / Twinkling Little Stars (2012-2014), Stellar (2009-2012), Blink (2009-2012) 

PE 4.8. klo 15:00-17:00 SU 6.8. klo 15:00-17:00 

TI 8.8. klo 15:00-17:00 

RYHMÄ 3 / Mirabilis (2005-2010), Brilliance (2005-2009) 

TO 3.8. klo 17:00-19:00 

LA 5.8. klo 17:00-19:00 MA 7.8. klo 17:00-19:00 

LINKKI KILPAJOUKKUEIDEN (Galaxy, Sunlights, Stellar, Twinkling Little Stars, Blink, Mirabilis ja Brilliance) ILMOITTAUTUMISEEN:
https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSc3r284qGes5Blt4- oaXmgIlLndDGOTWCc1FlYHSamJZO4VzQ/viewform?pli=1 

 

Tärkeää kilpajoukkueiden joukkuevalinnoista: 

  • Joukkuevalintaviikon valmentajilla on oikeus tarvittaessa siirtää urheilija toisen ryhmän joukkuevalintoihin, mikäli urheilijan taidot sopivat siihen ryhmään paremmin. 
  • Paikka kilpajoukkueessa keväällä 2023 ei siirry automaattisesti seuraavalle kaudelle ilman ilmoittautumista ja joukkuejakoharjoituksiin osallistumista. 
  • Täyttämällä ilmoittautumislomakkeen hyväksyt tietojesi keräämisen FunShine Cheerleaders ry:n rekisteri-ilmoituksen mukaisesti. Rekisteri-ilmoitus on saatavilla FunShine Cheerleaders ry:n nettisivuilta (funshinecheer.com). Tietojen kerääminen perustuu edustus- ja kilpajoukkueeseen ilmoittautumisen kannalta välttämättömien tietojen saamiseen. 
  •  

ILMOITTAUTUMINEN HARRASTEJOUKKUEISIIN KAUDELLA 2023-2024 

Tähdenlennot (2017-2019 syntyneet)

Big Bang (2013-2016 syntyneet) 

Majesty (aikuisten klassikkojoukkue, 18-vuotiaat ja vanhemmat) (UUSI JOUKKUE!) 

  • Paikka harrastejoukkueessa keväällä 2023 ei siirry automaattisesti seuraavalle kaudelle ilman ilmoittautumista.
  • Täyttämällä ilmoittautumislomakkeen hyväksyt tietojesi keräämisen FunShine Cheerleaders ry:n rekisteri-ilmoituksen mukaisesti. Rekisteri-ilmoitus on saatavilla FunShine Cheerleaders ry:n nettisivuilta (funshinecheer.com). Tietojen kerääminen perustuu edustus- ja kilpajoukkueeseen ilmoittautumisen kannalta välttämättömien tietojen saamiseen. 

LINKKI HARRASTEJOUKKUEIDEN (TÄHDENLENNOT, BIG BANG JA MAJESTY) ILMOITTAUTUMISEEN:
https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSfOcGg1MkUk9Ymo xZjhJKJYRU3M6CMK4_n7DB9RveOJIlccmg/viewform 

JOUKKUEISTA KAUDELLA 2023-2024 

 

MINIT

Galaxy (jatko/alkeiskilparyhmä, level 1/palautekaavakesarja, 2012–2016 syntyneille) harjoitukset 2 x vko

Sunlights (kilparyhmä level 1, 2012–2014 syntyneille) harjoitukset 2 x vko

Twinkling Little Stars (kilparyhmä level 2, 2012-2014 syntyneille) harjoitukset 3 x vko 

YOUTH

Stellar (alkeis/kilparyhmä level 2, 2009–2012 syntyneille) harjoitukset 2 x vko

Blink (kilparyhmä level 3–4, 2009–2012 syntyneille) harjoitukset 3-4 x vko 

JUNIORIT

Mirabilis (kilparyhmä level 3–4, 2005–2010 syntyneille) harjoitukset 3 x vko

Brilliance (edustusjoukkue level 5, 2005–2009 syntyneille) harjoitukset 3-4 x vko (3 lajitreeniä + 1 fysiikkatreeni per viikko, fysiikkatreeni sijoittuu lajitreenien yhteyteen ennen/jälkeen viikottain. Myös mentaalivalmennus 1-2 krt kuukaudessa) 

HARRASTEJOUKKUEET

Tähdenlennot (pienimpien harrasteryhmä 4-6 vuotialle, joka treenaa kerran viikossa, tunnin kerrallaan)

Big Bang (Alkeisminien harrastejoukkue 7-12 vuotialle, joka harjoittelee kerran viikossa puolitoista tuntia kerrallaan) 

Majesty (Uusi aikuisten klassikko joukkue aloittaa toimintansa syksyllä! joukkue on tarkoitettu yli 18-vuotiaille cheerleadingistä innostuneille aikuisille. Matalankynnyksen urheilu hyvässä Ilmapiirissä. Ei lajivaatimuksia. Joukkue harjoittelee kerran viikossa. 

Miten ja kuka hakee?
Kuka tahansa seurasta saa hakea haluamaansa joukkueeseen ikärajasäännöt huomioon ottaen. Joukkueiden treenimääriin, ja -aikoihin, sekä kilpailuihin ja leireihin hakijan on sitouduttava. Jos sinut valitaan joukkueeseen, hyväksyt joukkueen pelisäännöt sekä seuran että joukkueen maksuehdot.

Jokaisen seuramme urheilijan on ilmoittauduttava/haettava 30.7. mennessä joko harraste-taikka kilpajoukkueeseen. Vaikka et olisi vaihtamassa joukkuetta, tulee ilmoittautua infopakettissa olevan lomakkeen kautta, jotta tiedämme oletko mukana syksyllä. 

Milloin julkaistaan joukkueiden treeniajat ja valmentajat?
Treeniajat julkaistaan kesän aikana, hyvissä ajoin ennen joukkuevalintoja, samoin julkaisemme valkkukokoonpanot. 

Harrastejoukkueesta kilpajoukkueeseen?
Kilpajoukkueeseen hakemista ei kannata pelätä, vaan rohkeasti tulla joukkuevalintoihin ja luottaa omiin taitoihinsa. Kannustamme hakemaan rohkeasti harrastelinjalta kilpalinjalle, sillä lajimme suola tulee pitkälti huikeista kilpailukokemuksista. Kilpalinjalla urheileminen kehittää lapsen monia taitoja, kuten joukkueessa ja ennen kaikkea yhdessä työskentelyä, tavoitteellisuutta, koordinaatiokykyä sekä liikunnallisia taitoja. Kun haet kilpajoukkueseen, otathan huomioon sen, että kuinka paljon olet valmis panostamaan lajiin, sillä näissä joukkueissa oleminen vaatii aikaa, työtä ja panostusta myös omalla vapaa-ajalla. Ajankäyttö saattaa vaikuttaa kilpailevan lapsen ja nuoren perheeseenkin, sillä joukkueissa on läsnäolopakko ja lomajaksot ovat määriteltyjä. Kilpajoukkueen toimintaan myös sitoudutaan aina yhdeksi vuodeksi kerrallaan, joten omaa harjoittelua ja sitoutumisen tasoa täytyy pystyä ajattelemaan ja suunnittelemaan pidemmällä aikatähtäimellä. Mikäli sinulla ei ole motivaatiota kilpajoukkueiden vaatimaan harjoittelutahtiin, älä pyri niihin, vaan ota rennommin seuran harrastejoukkueissa: tätä varten meidän seuralla on harrastelinjat, jossa pääsee täysivaltaisesti harrastamaan lajia.

Siirtyminen joukkueesta toiseen mietityttää?
Cheerleading-lajin kulmakiviä on joukkueesta toiseen siirtyminen. Tarkoituksena on, että jokainen seuramme urheilija kulkee urheilijapolkua eteenpäin omien taitojensa mukaisesti. Suomen Cheerleading Liiton (SCL) laatimat ikärajat ohjaajat myös missä vaiheessa joukkueesta toiseen siirrytään. Kilpailukauden ikärajat esitetään cheerleadingissä syntymävuosien mukaan. Joukkueesta toiseen siirtymistä ei kannata jännittää. Mukana yleensä siirtyy osa tuttuja joukkuetovereita ja valmentajat osaavat ottaa siirtymistilanteet huomioon.

Uskallanko hakea korkeampaan joukkueseen?
Vastaus on ehdottomasti, kyllä! Kannustamme hakemaan aina joukkuevalinnoissa eteenpäin ja luottamaan omiin taitoihinsa. Seuramme selkäranka muodostuu siitä, että joukkueet täyttyvät ja urheilijat uskaltavat hakea eteenpäin. Nykyisen omaan joukkueen valmentajien kanssa voi vielä keskustella asiasta ja saada varmistusta siihen, mihin joukkueeseen kannattaa hakea. 

Aikuisten klassikko-joukkue Majesty? Kenelle se on tarkoitettu?
Aikuisten klassikkojoukkue on tarkoitettu yli 18-vuotiaille miehille ja naisille cheerleadingistä innostuneille ja kiinnostuneille. Joukkueeseen ei ole lajivaatimuksia, ketä vaan voi aloittaa tunnit. Ideana on matalankynnyksen urheilua hyvässä Ilmapiirissä. Lisää voit lukea klassikko-joukkueista Suomen Cheerleading Liiton sivuilta: https://scl.fi/avainsana/klassikot/ Joukkueeseen voit ilmoittautua yo. linkin kautta. 

MITÄ JOS EI PYSTY OSALLISTUMAAN JOUKKUEVALINTOIHIN?

Mikäli harrastaja ei jostain syystä voi osallistua joukkuevalintatilaisuuteen tulee vanhemman taikka harrastajan itse lähettää sille joukkueen valmentajalle johon on hakemassa videot parhaista akrobatia- ja stunttitaidoista ja kertoa lyhyesti miksi olisi motivoitunuta hakemaan joukkueeseen. Valmentajat valitsevat joukkueen jäsenet kokonaisuuden huomioon ottaen, eikä yksittäisten taitojen. Valmentajat keskustelevat myös joukkueiden välillä keskenään jolloin aktiivisuus, halu oppia ja valmius tulevaan joukkueeseen korostuu. Videot antavat suuntaa missä kohtaa harrastajan taidot tällä hetkellä ovat ja kuinka harrastaja pystyisi tulevassa joukkueessa kehittymään. Videoiden yhteyteen voi kertoa lisää taidoistaan, mikäli esimerkiksi osaa taitoja mistä ei ole videota. HUOM!!! Vaikka harrastaja ei pysty osallistumaan joukkuevalintoihin tulee vanhempien täyttää siitä huolimatta alla oleva joukkuevalintalomake. Joukkuevalintalomakkeeseen tulee myös merkitä kohtaan ”Muuta asiaa” että ei osallistu joukkuevalintatilaisuuteen. 

Miten haet?:
Jokaisen seuran nykyisen harrastajan tulee täyttää infopaketissa oleva lomake, vaikka pysyisi nykyisessä joukkueessa. Myös, vaikka harrastaja ei pysty osallistumaan joukkuevalintoihin tulee vanhempien täyttää siitä huolimatta alla oleva joukkuevalintalomake 30.7. mennessä. Joukkuevalintalomakkeeseen tulee myös merkitä kohtaan ”Muuta asiaa” että ei osallistu joukkuevalintatilaisuuteen.

Miten tulokset ilmoitetaan?
Kaikkiin joukkuevalintoihin osallistujille ilmoitetaan sähköpostitse valinnasta heti joukkuevalintojen jälkeen samalla viikolla.

Miten otetaan paikka vastaan joukkueessa?
Jokaiselle ilmoitetaan sähköpostitse valinnasta. Paikka vahvistetaan joukkueesta sähköpostissa olevan linkin kautta, linkki vie lomakkeeseen, jonka täyttämällä vahvistat paikan joukkueesta. Kuittaus tarkoittaa sitoutumista joukkueeseen. Kun hyväksyt paikan joukkueesta hyväksyt joukkueen pelisäännöt sekä kustannukset sekä seuran laskutusehdot. Laskutusehdot löydät täältä: Maksut ja maksuehdot: https://funshinecheer.com/about/maksut-ja-maksuehdot/. Kilpajoukkueeseen sitoudutaan aina kausikohtaisesti eli elokuusta 2023-heinäkuuhun 2024. 

Mitä joukkueeseen sitoutuminen tarkoittaa?
Joukkueisiin valitaan jäsenet elokuusta 2023 – heinäkuuhun 2024, ellei urheilijan ja joukkueen valmentajien välillä toisin sovita. Joukkueisiin valitut urheilijat ovat velvollisia maksamaan kausimaksut riippumatta poissaoloistaan. Kesken sitoutumiskauden lopettava tai seuraa vaihtava urheilija on velvollinen maksamaan auki olevan kausimaksun sekä muut auki olevat maksut. Urheilija voidaan vapauttaa kausimaksusta paikkakunnalta muuton vuoksi tai lääkärintodistuksella. Joukkueen kulut jaetaan joukkueeseen sitoutuneiden urheilijoiden kesken. Mikäli urheilija päätyy vaihtamaan seuraa kesken sitoutumiskauden, FunShine Cheerleaders hyväksyy seurasiirron vasta kun urheilija on suorittanut auki olevat maksut seuran tilille. Jäljellä olevien maksujen suorittamisen tarkoituksena on varmistaa, ettei kesken kauden siirtyvästä urheilijasta aiheudu kuluja muille joukkueen jäsenille. Myös joukkueen varajäsenet ovat velvollisia maksamaan joukkueen maksut normaalisti. Lyhyet poissaolot eivät pienennä jäsenen kausimaksua, joillei kyseessä ole pitkäaikainen loukkaantuminen. Tässä tapauksessa tulee esittää loukkaantumisesta lääkärintodistus seuralle. 

Mitkä ovat joukkueiden maksut?
Harrastamisesta aiheutuvat kustannukset koostuvat seuralle maksettavista jäsen-, kausi- ja joukkuekohtaisista maksuista. Seuran jäsenet maksavat vuosittain jäsenmaksun sekä kuukausittain harjoittelumaksun, joka sisältää kausimaksun ja arvion kauden joukkuekohtaisista maksuista. Näiden lisäksi ostetaan myös harraste- ja kilpailulisenssi ja vakuutus. Joukkueen kaikki jäsenet, myös varajäsenet maksavat joukkueen maksut. Joukkueilta kuukausittain laskutettavat summat sisältävät: 

-Kausimaksun: ohjatut valmennuskerrat joukkueen tason mukaisesti (1-4 kertaa viikossa)
-Joukkuekohtaisen maksun: joukkueen leirit (päiväleirit FSC-hallilla / viikonloppuleirit muualla kuin omalla hallilla)
-Kilpailumaksut; osallistumismaksu, matkat, musiikki, ruoka, jne. -yhtenäiset harjoitusvarusteet eritoten kilpajoukkueilla
-Mahdollinen ulkopuolinen valmennus (mentaali- ja fysiikkavalmennus)
-Ulkomaan kilpailumatkat laskutetaan erikseen

Kausimaksujen tarkka määrä määräytyy elokuussa, kun tiedämme lopulliset harrastajamäärät. HUOM! Kilpailevilla joukkueilla vuosikustannukset määräytyvät kisojen, leirien, matkakustannusten, varusteiden ja muiden kustannuksien perusteella. 

Kilpajoukkueiden kustannukset koostuvat seuraavista asioista: 

▪ Kilpailumusiikki eri kisaohjelmille 

▪ Kilpailumaksut eri kisoihin 

▪ Lettinauha/hiusdonitsit 

▪ Seuran joukkuevarusteet 

▪ Leirit 

▪ Joukkueen tapahtumat 

▪ Muut kustannukset (kisakuvat, valmentajien korvaukset kisoista jne) 

▪ Joukkueen mukana liikkuvien huoltajien kustannukset 

ARVIOT KAUDEN 2023-2024 maksuista per kilpajoukkue:

Seuralla on käytössä kuukausilaskutusmalli, joten kilpajoukkueiden laskutus tapahtuu kk-laskutuksena ja 11 kk:n ajalla.

MINIT

Galaxy (jatko/alkeiskilparyhmä, level 1/palautekaavakesarja, 2012–2016 syntyneille) harjoitukset 2 x vko, arvio kausimaksuista: 1000-1100 EUR per vuosi

Sunlights (kilparyhmä level 1, 2012–2014 syntyneille) harjoitukset 2 x vko, arvio kausimaksuista: 1200-1400 EUR per vuosi

Twinkling Little Stars (kilparyhmä level 2, 2012-2014 syntyneille) harjoitukset 3 x vko, arvio kausimaksuista: 2000-2200 EUR per vuosi

YOUTH

Stellar (alkeis/kilparyhmä level 2, 2009–2012 syntyneille) harjoitukset 2 x vko, arvio kausimaksuista: 1500-1700 EUR per vuosi

Blink (kilparyhmä level 3–4, 2009–2012 syntyneille) harjoitukset 3-4 x vko, arvio kausimaksuista: 1900-2100 EUR per vuosi 

JUNIORIT

Mirabilis (kilparyhmä level 3–4, 2005–2010 syntyneille) harjoitukset 3 x vko, arvio kausimaksuista: 1900-2100 EUR per vuosi

Brilliance (edustusjoukkue level 5, 2005–2009 syntyneille) harjoitukset 3-4 x vko (3 lajitreeniä + 1 fysiikkatreeni per viikko, fysiikkatreeni sijoittuu lajitreenien yhteyteen ennen/jälkeen viikottain. Myös mentaalivalmennus 1-2 krt kuukaudessa), arvio kausimaksuista: 2400-2600 EUR per vuosi 

Harrastejoukkueiden maksuarviot kaudella 2023-2024:

Tähdenlennot (2017-2019 syntyneet), arvio kausimaksuista: 180 EUR/kausi, laskutetaan kerralla kauden alussa.

Big Bang (2013-2016 syntyneet), arvio kausimaksuista: 180 EUR/kausi, laskutetaan kerralla kauden alussa. 

Majesty (18-vuotiaat =>), arvio kausimaksuista: 200 EUR/kausi, laskutetaan kerralla kauden alussa.

Seuran maksuehdot löydät täältä: https://funshinecheer.com/about/maksut-ja-maksuehdot/

TÄYTÄ JOUKKUEVALINTALOMAKE 30.7. MENNESSÄ