TET-harjoittelijat Sofia ja Emilia

Sofia Halttunen ja Emilia Halvari tekivät TET-harjoittelun FSC:ssa joulukuun alussa. Heidän toimenkuvaansa kuului monipuoliset työtehtävät cheerleadingin parissa. Yksi TET-tehtäväanto oli kirjoittaa lyhyt artikkeli cheerleadingistä ja kertoa millaista on harrastaa FSC:ssä. Alla pääsette lukemaan Sofian ja Emilian kirjoittaman jutun:

Cheerin harrastaminen FSC:ssa

FSC:ssä harrastaminen on todella kivaa, koska meillä on kivoja ja koulutettuja valmentajia ja hyvät treeniolosuhteet. Cheerleadingin ominaispiirteitä ovat yhdessä olo ja monipuolisuus. Iso osa lajia ovat akrobatia, stuntit ja pyramidit. Cheerleading vaatii myös voimaa, notkeutta, koordinaatio kykyjä ja sosiaalisuutta. Se on vauhdikas joukkuelaji, jossa yhteishenki on keskiössä. 
Meidän oma harrastustaustamme on pitkä. Me olemme harrastaneet 9- ja 5-vuotta cheerleadingia. Yhteiset joukkueet, joissa olemme olleet ovat Moonlights, Sunbeams, TLS ja Brilliance. Meidän lempi juttumme lajissa on yhdessä tekeminen, leirit, ystävät ja juokseva akrobatia. Olemme hyötyneet paljon cheerleadingista, kuten saanut tärkeitä ystäviä, kokemuksia, kunnon kehitystä ja olemme oppineet tiimityöskentelemään. 

Cheerleading kasvattaa monilla eri tavoilla. Kaveripiiri kasvaa paljon, koska joukkueessa kaikki on kavereita toisille treeneissä. Myös kuntoa saa kasvatettua paljon treeneissä ja kehonliikkuvuutta. Sosiaaliset taidot ja tiimityöskentely paranevat. Laji sopii kaikille ihmisille, jotka ovat innostuneita ja haluvia oppia uutta. Kun aloitat cheerleadingin niin sinun ei tarvitse osata mitään taitoja, jos et heti pyri korkeampi leveleisiin joukkueisiin. Funshinessa löytyy kaikille 4-18 vuotiaille joukkue, jossa harrastaa. 
Lajissa kilpaillaan noin 1-5 kertaa kauden aikana, riippuen joukkueen tasosta ja valmentajista. Ohjelma alkaa alkuhuudolla ja jatkuu 2,5 minuutin ohjelmalla. Kisaaminen on todella jännittävää, koska on vain yksi mahdollisuus ja jos epäonnistuu niin se vaikuttaa paljon sijoitukseen.

Funshinessa on 7 joukkuetta sekä 1 MM-projekti (joka päättyi joulukuussa 2022) ja 28 osaavaa valmentajaa. Funshinessa voi urheilla mikroikäisestä juniori ikään saakka, sukupuolesta riippumatta. Jos olet kiinnostunut cheerleadingista, niin hae rohkeasti mukaan funshine.ilmoittautumiset@gmail.com.

Sofia Halttunen & Emilia Halvari

Kiitos Sofialle ja Emilialle. Molemmat tytöt tekivät hurjan hyvää työtä TET-harjoittelujakson aikana. Tytöt siivosivat FSC-hallilla päivittäin, päivittivät FSC:n somea sekä toimivat apuvalmentajina. Varmasti näemme Sofiaa ja Emiliaa cheeriin liittyvissä tehtävissä vielä jatkossakin.